Yargısız infazdan yargılanıyorlar

GÜNDEM Yayın: 25 Kasım 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 25.11.2013 19:42:07
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Van'ın Çaldıran ilçesinde 2009'da teslim olan iki terör örgütü mensubu ile bu kişilerin kaçırdığı ileri sürülen bir kişiyi öldürme emrini vermekle suçlanan emekli Albay Vecihi Halil İyigün ile kanunsuz emri yerine getirmekle suçlanan 17 kişinin yargılanmasına devam edildi. 



Güvenlik gerekçesiyle Van'dan Ankara'ya nakledilen davanın duruşması, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkemenin, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinin salonunu kullandığı duruşmaya sanıklar, müdahiller ve tarafların avukatları katıldı. 



Duruşmada, 9 gizli tanık dinlendi. Bir başka yerde bulunan gizli tanıkların sesleri bozularak duruşma salonuna verildi. 



Duruşma, gizli tanıkların ifadelerinin alınması sonrasında ertelendi. 



İddianamede İyigün, Çaldıran'da sağ yakalanan iki terör örgütü mensubu ile bu kişilerin kaçırdığı ileri sürülen bir kişiyi öldürme emri vermekle diğer 17 sanık ise kanunsuz emri yerine getirmekle suçlanıyor

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.