Vanlılar 3 milyon euro hibe alabilir


TUTKUHABER ÖZEL Tarım Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Necip Özgökçe ile İletişim uzmanı Fatma Kanbal, Vanlıların hazırlayacakları proje ile 3 milyon Euro’ lük hibe alabileceklerini belirttiler.
Van’da yerel yayın yapan Tutku Radyo’ya konuk olan Necip Özgökçe Salih Geçken sorularına verdiği cevapta; ‘Kurum olarak sadece Van il sınırları dâhilinde hizmet veriyoruz. Bu güne kadar iki önemli proje kabul edilme aşamasına geldi. 1 milyon 900 bin tl’lik projenin 1 milyon 274 milyon tl sini biz hibe ediyoruz. İkinci proje 1 milyon 771 tl’dir. Bizim buna hibe olarak sunduğumuz katkı 1 milyon 25 bin tl dir.
Bizlere sunulan proje sayısı beklentilerimizden az olduğu için eksiksiz olarak hazırlanan projelerin tamamına destek sunuyoruz. Bu fırsatı hemşerilerimin kaçırmasını istemem. Zamanla proje sayısında artış olacağı için sunulan projelerin onaylanması ona göre zorlaşacaktır.
Şu an aldığımız 9 projemiz daha var. Bunlardan bir iki tanesinin eksikliği olabilir. Onlarda eksikliklerini tamamlayıp bize sunabilirler. Bu hibelerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız kendilerine sunulan bu imkânlardan faydalandıkları vakit kentimize yapılacak yatırımlardan ötürü mutlu oluyoruz.
AB destekli bir çalışma olduğu için hazırlanan projelerinde AB standartlarına uygun olması gerekir. Bize sunulan projeyi inceleyenler bu işin uzmanlarıdır. Buna dikkat etmek gerekir.
20 başlık altında hizmet veriyoruz. Taş oymacılığı, gümüş işlemesi, turizmde destek sunuyoruz. Bize sunulan projelerde KDV muafiyetide var. Esnaflarımızın böyle biravantajıda var. Ensaflarımızın bu projelerden faydalanması gerekir. Bu fırsatı kaçırmamaları hem kendileri hemde kentimiz için çok iyi olur. Bu fonların Van’da yatırıma dönüşmesini çok istediğimi belirtmek isterim’ dedi.
İletişim Uzmanı Fatma Kanbal: ‘Kurumumuzda yardım masası bölümü var. Konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımıza gerekli bilgileri veriyoruz. Telefon, internet, faks yada herhangi bir iletişim kanalıyla bizlere ulaşabilirler. Bizlere ulaşan vatandaşlarımıza istediği bilgileri kendilerine aktarıyoruz. Zamanla bilgilenmenin arttığını gördük. Arayanların büyük çoğunluğu konunun detaylarına bile hakım olduğunu görüyoruz.
Onayımızdan geçecek projelerin hazırlanmasına dahil olmamız mümkün değil. Teknik yardımda bulunamıyoruz. Kendi için de bulunduğumuz sürecin değerlendirilmesi etik olmaz. Biz bilgi verme açısından elimizden gelen her türlü desteği sunmaya çalışıyoruz. Programlarımızdan faydalanmak isteyenler proje aşamasında yeterli teknik donanıma sahip olmayınca projelerin hazırlanması sürecinde danışman firmalardan destek alıyorlar.
