Van'daki eylemleri katılan 11 kişiye tutuklama kararı

Van'ın ilçeleri Çaldıran ve Gürpınarda , IŞİD'in Ayn-el Arap'a (Kobani) saldırıları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili gözaltına alınanlardan 7'si tutuklandı.

Yayın: 11 Ekim 2014 - Cumartesi - Güncelleme: 11.10.2014 05:44:48
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Takip EtGoogle News

Van'ın Çaldıran, Başkale ve Gürpınar ilçelerinde , IŞİD'in Ayn-el Arap'a (Kobani) saldırıları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili gözaltına alınanlardan 11'i tutuklandı.

 

Çaldıran ilçesi Vanyolu Caddesi'nde 8 Ekim'deki izinsiz gösteride güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli ile saldırdığı ileri sürülen 8 kişi, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 6'sı, mahkemece tutuklandı.


Başkale ilçesinde dün yola barikat kurdukları, 1 No.lu Sağlık Ocağı ve Kadın Konuk Evi'ni yaktıkları, polise taş ve havai fişekle saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişiden 1'i tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Daha önce mahkemeye sevk edilen Van'ın Muradiye ilçesinde  göz altına alınanlardan 4 kişideye tutuklama kararı çıkmıştı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.