Van'daki aile hekimlerine madde bağımlılığı semineri

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından aile hekimlerine madde bağımlılığı semineri verildi,

Yayın: 22 Ekim 2015 - Perşembe - Güncelleme: 22.10.2015 22:34:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından aile hekimlerine madde bağımlılığı semineri verildi,

 

Müdürlükten yapılan açıklamada; “Programlar ve Kanser Şubesi Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi tarafından aile hekimlerine yönelik “Tütün, Alkol ve Diğer Madde Bağımlılıkları ve Kısa Müdahale Teknikleri“ ile ilgili eğitim düzenlenmiştir. Eğitimle tütün, alkol ve diğer bağımlılık yapıcı maddeleri kullanan düşük ve yüksek riskli bireylerin kullandığı maddeyi bırakmasını sağlayacak ve bağımlı olmasını önleyecek müdahalelerin aile sağlığı merkezlerinde uygulanması amaçlanmıştır.

 

Eğitime toplam 122 aile hekimi  6 grup halinde katılmış olup  eğitime katılan aile hekimlerine “Bağımlılık, Bağımlılığın fizyolojisi Bağımlılık Yapıcı Maddeler – Etkileri-Komplikasyonlar, Tedavi ve Acil Durumda Müdahele, Tütün Bağımlılığı, Tütün Bağımlılığının Zararları-Bırakmanın Yararları, Nörobiyolojisi ve Bırakmanın Yolları, 5A-5R Yaklaşım, Motivasyonel Görüşme,Tütün Bağımlılılığında Davranışçı Bilişsel Yöntemler ve riskli kullanıcılara yönelik kısa müdahale teknikleri gibi  konularda bilgi verilmiştir.” Denildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.