Van Lokman Hekim Hastanesi yönetimine yakışmadı

Van Lokman Hekim Hastanesi yöneticileriyle davet ettikleri basın mensupları arasında tartışma yaşandı.

GÜNDEM Yayın: 19 Mart 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 19.03.2016 10:16:18
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Van Lokman Hekim Hastanesi yöneticileriyle davet ettikleri basın mensupları arasında tartışma yaşandı. 

 

Davet ettikleri basın mensuplarıyla bir araya gelen  Van Lokman Hekim Hastanesi yöneticileri sorulan sorulara cevap vermek yerine, davet ettikleri basın mensuplarını azarlayacak tarzda konuşmaları üzerine basın mensupları gayet nazik bir şekilde davet edildikleri hastaneyi terk ettiler. 

 

Basın mensuplarından birinin 'Son zamanda fahiş bir şekilde artan fiatların Van'da kapanan bir hastanenin  kapanamasıyla ilgili olup olmadığı sorusuna hastane yönetimim gayet sert ve azarlayıcı tepki vermesinden sonra bu meyalde sorular ard arda gelmeye başladı.

 

Bir başka gazeteci 'Biz terbiye merci olmadığımız gibi, güçlününde sesi değiliz. Halk bu fiat artışını fırsatçılık olarak değerlendiriyor. ' sizin bu konudaki açıklamanız nedir sorusuda  suçlanma nedeni oldu.  Gazetecileri davet eden hastane yönetimi sorulara cevap vermek yerine davet ettikleri gazetecileri art niyetli olmakla  itham etmeleri gerginliğin artmasına neden olan davranışlardandı. 

 

Diğer bir gazetecinin  'Acil hastalardan ücret alıyor musunuz' sorusuna 'Hayır Almıyoruz' cevabından sonra acildende ücret alındığı ididası ve  çocuğunu ilk defa kendi hastanelerine getirdiği, çocuk doktorunun  kendi hastanelerinde  yatan hasta göründüğünü söyleyince,  Van Lokman Hekim Hastanesi yönetimi ev sahipliğine yakışmayacak şekilde gazetecileri azarlamaya yönelik tavrına tepki gösteren gazeteciler davet edildikleri hastaneyi terk ettiler.

 

Bu  güne kadar böyle bir davet psikolojisiyle karşılaşmadıklarını belirten gazeteciler, doktar yada yönetici olmanın ev sahibi olmaktan daha kolay olduğu yorumunu yaptılar. 

 

Anadolu Ajansı, DİHA, İhlas Haber Ajansı, İlke Haber Ajansı, Anadolu Basın Birliği, Vansesi Gazetesi, Van Olay Gazetesi, Şehrivan Gazetesi  Van Tv, Merkür Tv, Van Havadis Gazetesi Vanradikal'den gazetecilerin davet edildiği bu basın toplantısı bazı kesimlerin gazetecilere olan bakışına da işaret etmektedir. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.