Türkiye ve PKK arasında o isim arabulucu olacak

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, Türkiye ile PKK’nın diyalog masasına dönmesi için girişimde bulunduklarını söyledi.

Yayın: 27 Haziran 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 27.06.2016 14:33:02
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Takip EtGoogle News

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, Türkiye ile PKK’nın diyalog masasına dönmesi için girişimde bulunduklarını söyledi.

 

Karadaği’den yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK tarafından Türkiye'de yürütülen terör eylemlerinin durdurulması ve daha fazla kanın dökülmemesi için tarafların diyalog masasına dönmesi gerektiği belirtildi.


Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri, kendisine düşen sorumluluk çerçevesinde başlattıkları girişimin olumlu sonuçlanmasını ümit ettiğini belirterek, “Bu iş kolay değil, fedakârlık gerektirir. İki taraf da uygun bir zemin hazırlamalı” dedi.


Terör örgütü PKK, 3 yıl aradan sonra 2015'ün Temmuz ayında çatışmalara yeniden başlamıştı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Çözüm sürecini buzdolabına kaldırdık' demişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.