TÜRKİYE TUTMAYINCA OYUNU MISIR'DA OYNADILAR


TÜRKİYE VE MISIR’DA TEZGÂHLANAN OYUN VE OYUNCULAR AYNIDIR
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Mısır Lideri Mursi ve Hükümete yapılan askeri darbe olayına ilişkin tepkisini dile getirerek,”Türkiye ve Mısır’da tezgahlanan oyun ve oyuncular aynıdır” dedi.
Aras yaptığı değerlendirmede: “Son yıllarda Ortadoğu’da diktatör rejimlerin birbiri ardına yıkılmaya başladı. Ortadoğuda yaşanan bu değişiminde partimizin önemli ektisi vardır. Türkiye’yi örnek alan halklar aynı zaman Başbakana saygı duyuyorlar
Gezi Parkı bahanesiyle içte ve dışta büyük bir organizeyle küresel bir saldırı düzenlediler. Sandıkta baş edemedikleri Liderimizi ve iktidarımızı sandık dışına iterek belki bu şekilde yok edebiliriz düşüncesiyle ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Fakat bu dönüşümün başı olan Türkiye’ye oynanan oyun tutmayınca, aynı oyuncular zaman kaybetmeden bu kez, “Türkiye’nin ayağını Mısır’da kıralım, sonra gelip kırılmış ayağıyla Türkiye’yi daha kolay devirelim” hesabıyla Mısır’a yöneldiler ve Türkiye’deki oyunun aynısını orada oynamaya başladılar.
Neticede 41 yıllık bir diktatörlüğün yıkılmasından sonra henüz bir yıllık demokratik sivil iktidar dönemini yaşayan Mısır, elbette Türkiye gibi gemideki delikleri kapatma şansını zamansal olarak elde edemediği için yasal ve anayasal savunma sistemi ile reformları da Türkiye gibi güçlü olmadığı için bu boşluklardan istifade eden küresel oyuncular, maalesef Cumhurbaşkanı Sayın Mursi ve Hükümete askeri bir darbe düzenlediler” dedi.
