Turizmin ve Ticaretin kalbi Van’da atacak.

Ajans Asya fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler bu yıl Van'da düzenleyeceğimiz fuarlara çok heyecanlı ve farklı hazırlanıyoruz dedi.

Yayın: 12 Temmuz 2016 - Salı - Güncelleme: 12.07.2016 11:41:19
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Turizmin ve Ticaretin kalbi Van’da atacak.

 

Bu yılın ikinci döneminde yapılacak olan fuarlar ile ilgili bir açıklama yapan Ajans Asya fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler bu yıl fuarlara çok heyecanlı ve farklı hazırlanıyoruz dedi.

 

Güler, bölgemizdeki en büyük sıkıntının pazar olduğunu ve bu sıkıntının yanı başımızda yıllık 100 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunan tüm dünyanın gözünü diktiği İran pazarıyla çözülebileceğini belirtti.  2023 hedefleri doğrultusunda 35 milyar dolarlık ihracat hedefinin olması  ve iki ülke arasındaki 10 milyar dolarlık tercihli ticaret anlaşmasının bulunması  ayrıca çok büyük bir avantajdır.

 

Özellikle başta Van olmak üzere bölge olarak bu fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini savunan Güler, bu önemli ve büyük pazarın bölgemizdeki kalkınmayı, üretimi ve istihdamı artıracağını  ayrıca ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. 2016 yılı içinde Nisan ve Mayıs aylarında iki verimli fuar geçirdiklerini belirten Güler yılın ikinci yarısında üç büyük fuar ve bir Ticaret Zirvesi yapmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Bu yılki fuarlarda hedeflerinin İran pazarı olduğunu belirten Güler, şöyle devam etti;  Özellikle bölge olarak İran faktörünü inkar edemeyiz.  Güler, ambargo sonrası tüm dünyanın gözünü diktiği İran pazarına olan coğrafik ve kültürel yakınlığımız,  sınır komşuluğumuz  bu pazarın iyi değerlendirilmesinde etkili olacaktır ayrıca  ilimizin ve bölgemizin kalkınmasında ülkemizin ihracat rakamlarının yükselmesinde de etkili olacaktır dedi.

 

Bu amaçla görüşmeler yapmak için ülke turuna çıktıklarını belirten Güler, on günlük seyahatimiz boyunca ilgili bakanlık, kurum, kuruluş ve özel sektörle çok önemli ve verimli görüşmeler yaptıklarını görüşmeler sonucunda üç fuar ve bir zirve yapmayı kararlaştırdıklarını belirtti. Eylül ayında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz, ilimiz ve bölgemiz için son derece önem arz eden turizm fuarı ile bölge ve ülke turizmine  katkı sağlamayı amaçlıyoruz dedi.

 

Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere tüm paydaşların bu fuarda yer almasını sağlayarak büyük bir organizasyonla içinde bulunmuş olduğumuz sıkıntılı sürecin ortadan kaldırılmasını hedeflemekteyiz. İranlı turistlerin ilimize daha fazla rağbet etmelerini sağlamak için organizasyona DAKA desteği ile İran film günleri etkinliği ve İranlı ünlü  bir sanatçının konserini planlamaktayız. Bununla birlikte ulusal bir sanatçı konseri ve bir çok etkinlik ile renkli bir fuar hedeflemekteyiz.

 

Yine Ekim ayında Türkiye- İran Ticaret zirvesi ile Sanayi, Ticaret ve İhracat sektörünü Van’da buluşturmayı hedeflediklerini belirten Güler, dört bakanlık ile yürütmeyi planladığımız organizasyon 2016 yılının  en büyük ve en verimli etkinliği olacaktır dedi .

 

 Zirve ile birlikte organize edeceğimiz İhracat fuarında firmalarımızı ihracata yönlendirerek yeni pazarlar bulmalarını ve  güçlü bağlantılar gerçekleştirmelerini hedeflemekteyiz dedi. Kasım ayında Van Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Fuarı ile bölgedeki ticareti geliştirmek, yine bölgedeki sanayici, tüccar ve esnafın kendi aralarında ticaret yapmalarını sağlayarak üretim ve istihdama katkı sağlamayı amaçladıklarını belirti .

 

Güler, son olarak gerçekleştireceğimiz fuarlar ile bölge ekonomisine yüz elli milyon dolarlık bir katkı sunmayı, üç etkinliğe başta İran’dan olmak üzere yurt dışından on bin, toplamda ise iki yüz elli bin ziyaretçi çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.