Tuğluk'tan Başbakana suçlama

GÜNDEM Yayın: 02 Ekim 2013 - Çarşamba - Güncelleme: 02.10.2013 17:55:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketini de değerlendiren Van Bağımsız milletvekili Tuğluk, İmralı ile yapılan müzakerede ortaya çıkan karşılıklı mütabakatın pratikleştiğini gösteren bir paket görmediklerini söyledi. Tuğluk, şöyle dedi. 



İmralı'da yapılan müzakerede ortaya çıkan karşılıklı mutakabatın bir şekilde pratikleştiğini gösteren bir paket görmedik doğrusu. Sürecin ciddiyetine denk düşen bir paket söz konusu değil. Kürt meselesi ciddi bir meseledir. Gerçekten çok radikal adımların atılması gereken bir meseledir. 'Bir takım kırıntılarla ben bu halkı oyalarım zamana yayarım ve seçimi alırım, sonra da gereğini yaparım' politikasını artık Kürtler yutmayacaklardır. Bizler yutmayacağız. Gerçekten AKP ne yaptığını bilmiyor. Bu halk artık aldatılacak bir halk değildir. Çok değerli bir sürecin içerisindeyiz ve biz hem DTK olarak, hem de BDP olarak bu sürecin ilerlemesini istiyoruz ve gerçekten artık barışçıl çözümün demokratik siyasal yollarla çözümün gerçekleşmesini istiyoruz. O tarihi adımlara denk bir tarihi demokratikleşme paketi sunulmamıştır. 'Bununla bu işi götürürüm' meselesi varsa bu bir hayaldir. ve maalesef şundan çok kaygılıyız; yani bu süreci çözümle taçlandıramazsak, gerçekten hepimiz kaybederiz, hiç kimse kazanmaz. Elbette ki her şeyin birden olmayacağını biliyoruz. Bir süreç işi olduğunu biliyoruz. Ancak bir iradenin açığa çıkması gerekiyor. Bunu maalesef göremiyoruz dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.