Oğlu öldürülen babadan kurşun parası istendi

Van'ın Başkale İlçesi Böğrüpek Mahallesi'nde sınırı yasadışı yollarla geçtiği sırada İran askerleri tarafından vurularak öldürülen Mehmet Yekebaş'ın babası Kemal Yekebaş, 8 yıldır adalet arıyor.

GÜNDEM Yayın: 01 Nisan 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 01.04.2015 07:30:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Van'ın Başkale İlçesi Böğrüpek Mahallesi'nde sınırı yasadışı yollarla geçtiği sırada İran askerleri tarafından vurularak öldürülen Mehmet Yekebaş'ın babası Kemal Yekebaş, 8 yıldır adalet arıyor.

 

İran'dan maddi ve manevi tazminat almak için mücadele eden baba Yekebaş, 2007'de İran'da açtığı davada mahkemenin kendisinden, askerlerin oğlunu vurduğu 2 kurşunun bedeli olarak 60 TL istediğini söyledi. İran'da hak arayışını sürdüremeyen Kemal Yekebaş şimdi Türk yetkililerden yardım istiyor.

 

MAHKEMEDEN ŞOK TALEP

Olayla ilgili 2007'de İran'da açılan davada mahkemeye çağrılan Kemal Yekebaş, hakime derdini anlattı. Ancak hakimden aldığı cevapla şok olan Baba Yekebaş, tekrar Türkiye'ye döndü. Baba Yekebaş, oğlu Mehmet'in evinin direği olduğunu belirterek şunları anlattı:

 

"İran'da tuttuğum bir avukat bana İran'da adalet bulamayacağımı söyleyerek davamdan çekildi. 2007 yılında beni, oğlumun öldürülmesiyli ilgili açılan dava için İran'a çağırdılar. Gidip mahkemeye girdim. Ancak hiç beklemediğim bir cevap aldım. Mahkemenin hakimi benden 'Sen bize borçlusun' diyerek oğlumun vurulduğu 2 kurşunun parası olan ve o zaman 60 TL eden miktarı istedi. Bu cevap karşısında söyleyecek laf bulamayınca mahkemeden çıktım. Türkiye'ye dönerek burada hukuk mücadelemi sürdürmeye çalıştım. Ancak 8 yıl oldu hala bir arpa boyu yol alamadım. Çünkü ne yapacağımı bilmiyorum. Devletimden hakkımı savunmasını istiyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.