İNSANI DURUŞ SERGİLEYEMENLER

GÜNDEM Yayın: 15 Ağustos 2013 - Perşembe - Güncelleme: 15.08.2013 11:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

HABER YORUM-- SALİH GEÇKEN

 

İÇİMİZDEKİ MÜNAFIKLAR

 

Mısırda yaşanan katliamda hayatını kaybedenler için Van’da düzenlenen Gıyabı Cenaze namazı organizasyonu vardı. Hayatını kaybeden kardeşlerim için kılınan gıyabı cenaze namazına bende gitmiştim. Katılım  iyiydi. 

 

Antalya'dan gelen bir yetkilinin yaptığı konuşma alanda bulunan bir çok insanı göz yaşlarına boğdu. 

 

Organizasyonda olanların kim olduğunu öğrenmek için bir kaç kişiyle görüşme yaptım. Bazı İslami STK'ların bazı bahanelerle bu organizasyona destek vermediklerini söylediler. Tuhafıma gitti. Nedenini sorunca kızmadım desem yalan olur. 

 

Hayatı seküler bakış açısıyla değerlendiren ve ırk mücadelesi veren grup ve örgütlerden destek bekleme hakkımız olmadığını baştan belirteyim. O grup ve örgütler neden destek vermiyorlar diye tepki göstermek yanlıştır.  Kendi alanları dışında yaşanan bir katliama neden destek vermiyorsunuz diye suçlama hakkımız yoktur.  Tanımak ve bilmek ayrı bir olgu.  Onlara bu güne kadar sırt vermemenin ne kadar doğru ve haklı bir duruş olduğunu anlamak bence en doğru tavırdır.

 

Konuşulanlardan sonra tüylerim diken diken oldu. Sınır katsayım yükseldi.

 

Benim derdim ‘İSMİ’ İslam’ı STK olan ama insanı tavırlarda bile ruhuna bulaşan ırk çamurundan ötürü hasmane tutumuna devam edenlerdir. Benim derdim İslami STK’lar köstek olmaya çalışan ‘İSMİ’ İslami STK’ya çıkan yapılardır.   Yani amel(eylem) münafıklığıdır.

 

‘Mısır’da hayatını kaybeden insanlar için kılınan gıyabı cenaze namazına ve telin mitingine bu güne ırkçılık çamuruna bulaşan ismi İslam’ı STK’lar yine destek vermemişlerdi. Görüştüğüm yetkililer öyle diyordu.   Daha düne kadar yırtılırcasına kadar bağırıp çağıran ‘İSMİ’ İslam’ı STK diye anılan a insani değerlerden yoksun bir kısım gruplar yine ortalıkta yoktu.

 

Mısırda hayatını kaybeden binlere rağmen destek sunmamak için bahane üretip  uzak duran İslam'i STK lardan birileri  önceliğin darbeyle devrilen 'Mursi'ye tartışalım teklifiyle karşımıza çıktılar' diyordu konuştuğumu bir kişi.

 

Bir başkası 'Bırakın İslami, insanı dahi olmayan bu tavırla şu an yaşanan zulmü sabote etmeye çalıştılar.  Aynı gruplar daha düne kadar yalan görüntülerle katliam yapılıyor iddiasının ıspatına rağmen yüzlerce saatlerini bilgisayar başında geçirmediler mi? Irkçıların söylemlerine ortak olup yalanları islami STK diye sunmadılar mı? diye sitem ediyordu. 

 

Bu tavırların ameli münfıklık olduğunu söylüyordu orada bulunan bir genç. Yaşının küçüklüğüne rağmen büyük laf konuşuyordu.  

 

İslami benden daha iyi bildiğini söyleyen ‘İSMİ’ İslam’ı STK’ya çıkmış STK’lar, Allah sizi ırkı kavramlarla hesaba çekecekse yolunuza devam edin. Yok eğer insana yapılan zulümle hesaba çekileceksiniz bir kez daha düşünün.  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.