Herkes sürece katkı vermek zorunda

SİYASET Yayın: 12 Nisan 2013 - Cuma - Güncelleme: 12.04.2013 17:25:19
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Çiçekli belediye başkanı Yılmaz Kılıç, yaptığı açıklamada başlatılan çözüm sürecine herkesin katkı sunmasını gerektiğini vurguladı.

 

Belediye Başkan Kılıç, her zaman fırsatlar gelmez, gelen fırsatları da iyi değerlendirmek gerektiğini belirterek; "İslam'da fertler arasında renk, soy, ırk, makam, mevki, fakirlik, zenginlik, şan şöhret gibi hususlarda üstünlük yoktur. Üstünlük ancak takvadadır. (hucurat:13) Herkese adaletle davranmayı emreder. Hukuk karşısında herkesi eşit kabul eder. İltimas yasaktır.

 

Haddi aşmamayı ister. (maide:8) Zumlu kaldırıp yerine yeryüzünde Adalet temelli bir nizam tesis etmeyi gaye edinir. Yıllarca Kürtler ve Türkler arasında bir savaş varmış gibi göstererek, binlerce gencin ölümüne sebep oldular. Gençlerin cenazeleri üzerinde çıkar sağladılar, rant elde ettiler. Gelinen noktada, insanlarımız bu savaştan çok yoruldu, Annelerin artık dökecek ‘gözyaşı’ bile kalmadı. İnsanlarımız huzurlu bir yaşam istiyor. İnsan hakları, diline, dinine, rengine, cinsiyetine sosyal statüsüne bakılmaksızın, bütün insanların insan olduğu için tanınan hakları kapsar. Muhalif bazı partilerin çözüm sürecine karşı çıkmasının da nedenleri bellidir. Bunların ömrü şarzlı pil gibidir. Şarz cihazı bir bozulsa ortada kalırlar. Bu nedenle bunların şarzı, çözüm süreci ile birlikte yok olup gidecektir. Bundan dolayıdır ki, son çırpınışlarını yapıyorlar" dedi.

 


KCK Davasın da yaklaşık 10 ay cezaevinde yatan ve daha sonra, tahliyesine karar verilen Van Büyük Şehir Belediye Başkanı Av. Bekir Kaya’nın, tahliye edilmesini son derece sevindirici bulduğunu belirten, Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç; “Seçilmişlerin baskı altında tutulması veya yargılanmaları hoş bir durum değildir. Van Büyük Şehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın, tutuklama sürecini doğru bulmadığımız gibi, tahliye edilmesine de bir o kadar sevindik. Bekir Kaya ve diğer seçilmişlerin tahliye edilmeleri bizleri son derece memnun etmiştir. Ümit ediyoruz, bu tür vakalar bir daha yaşanmaz” diyerek, insanların yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğini söyledi. vanhavadis

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.