Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok sert konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde konuştu.

Yayın: 16 Ekim 2015 - Cuma - Güncelleme: 16.10.2015 21:31:49
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde konuştu.

 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Binlerce kilometre öteden gelerek teşrif eden siz konuklarıma teşekkür ediyorum.

Bu zirvenin insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

ÜMMET PARAMPARÇA OLMUŞ DURUMDA

Kur'an'da ve peygamber efendimizin hadislerinde, her işin başı doğru ve isabetli karar vermenin anahtarı olarak ifade edilmiştir. Şura 38'de 'Onların işleri aralarında istişare iledir' buyuruyor. Bugün İslam dünyasındaki birçok sorunun temelinde meşveretin terk edilmesi, istişarenin sona ermesi vardır. Ümmetteki rahmet kıtlığının sebebi işte budur.

 

Şu anda ümmetin vahdetinden, birliğinden bahsedemeyiz. Ümmet şu anda paramparça. Ümmetin birliğini tesis etmek için bu toplantıların çok çok önemli olduğuna inanıyorum.

 

ESED MÜSLÜMANIM DEYİP 336 BİN KİŞİYİ KATLEDİYOR

Allahu Ekber diyerek, Allahu Ekber diyen kardeşini öldüreni görüyoruz. Bunu nasıl izah edeceğiz? Bunu nereye yerleştireceğiz? Sükun beldesi olması gereken ülkeler ne yazık ki kan ve çatışmalarla anılıyor. Hemen yanı başımızda, bizzat rejim tarafından en gelişmiş silahlarla, keskin nişancıların namlularının ucunda sönen hayatlar, yağmalanan bir miras var. Bir tarafta Müslümanım diyerek 366 bin vatandaşını katleden devlet terörü estiren bir katil var. Bir de ben Müslümanım diyor, bu nasıl müslüman? Birisi de 'ama o İsrail'e karşı' diyor. Peki o 366 bin kişi İsrail'e imanının gereği karşı değil mi? Peki hangi süretle sen o bombalarla kardeşlerini öldürüyorsun. 12 milyon insan şu anda Suriye'de evlerinden kaçmış durumda.

 

İSLAM DÜNYASINA OYNANAN OYUNUN FARKINA VARIN

Kime hizmet ettiği meçhul teröristler yüzünden, 1 milyar İslam alemi töhmet ve zan altında bırakılmak isteniyor. Müslümanlara karşı sistemli karalama kampanyasının yürütüldüğünü biliyoruz.

 

İslam dünyasını kana çeviren olayın arkasında hangi emelin, hangi kirli hesapların olduğunu görmemiz gerekiyor. Kendi çatışmalarını bizim üzerimizden yürütmek, bizi birbirimize kırdırmak isteyenlere karşı uyanık olmalıyız.

 

BU ÖRGÜTLER ÜMMETİ PARÇALIYOR

Ümmet olmak, Senegalli Ahmet ile, Haitili Muhammed'i, Filistinli Ayşe ile Arakanlı Aziz'i aynı milletin birer verdi olarak görmektir.

 

Müslüman olduğunu iddia eden örgütler medeniyet içi çatışma isteyen siyaset mühendislerinin en etkili silahıdır.

 

BİZİ BU YÜZDEN SEVMİYORLAR

Dünya 5'ten büyüktür. Bunun için de bizi sevmiyorlar. 'Sen nasıl dünya 5'ten büyüktür'dersin. 2.Dünya savaşında karar alındı geldi geçti. Hala nasıl aynı uygulama devam ediyor. 5 ülkenin çıkarı milyonlarca insanın geleceğini rehin almaktadır.

 

Allah muhabbetimizi ebedi kılsın. Resulullah'a salatü selam olsun. Ülkelerinize ve toplumlarınıza, bizim dostluk ve kardeşlik mesajlarımızı iletmenizi sizlerden rica ediyorum

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.