Ak Parti Van il teşkilatından anlamlı ziyaret


AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, partililerle beraber Barış ve Demokrasi Partili Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, 'Seçilmiş insanların tutuklanmasına her zaman karşı olduk. Bölgemiz hassas bir bölgedir. Biraz daha duyarlı olmalıyız. Dikkat etmemiz gerekir. Bu tür sıkıntılar sosyal felaketlere dönebiliyor. Toplumda sıkıntı yaşanmasına neden olabiliyor.
Şu an güzel bir süreç yaşanıyor. Bazı insanlar bu sürecin sekteye uğramasını isteyebilir. Bunlar yürekleri yanan insanlar değildir. Ranttan faydalanan insanların beklentileri bu yöndedir. Buna dikkat etmememiz gerekiyor.
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ise, ziyaretlerinden dolayı Aras'a ve heyete teşekkür etti. Toplumsal bir sorunun ne adli bürokraside ne idari bürokraside çözülemeyeceğini aktaran Kaya, soruna dahil olmak ve sorunu çözmenin bu iki erkin işi olmadığını söyledi.
Kaya, "Bu sorunu parlamento çözer. Seçilmiş insanların çözeceği sorunu başka yerlere havale edemeyiz. Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar yanlış uygulamalardan dolayı çok acılar yaşandı. Sadece Kürtlere değil Türkiye'de yaşayan tüm halklara bu acılar yaşatıldı. Ama biz bu süreçten mutlu ve umutluyuz. Süreci takip ediyor ve içinde yer alıyoruz" dedi.
