Ak Parti İl Başkanı sorunu çözmeye çalışıyor

GÜNDEM Yayın: 16 Eylül 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 16.09.2013 20:09:32
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Anadolu konteynır kentte grev yapan vatandaşları ziyaret ederek, kimsenin mağdur edilmemesi için çalışma yaptıklarını ve en kısa sürede sonuçlanacağını söyledi.


Önceki gece eşi Şadiye Aras hanımefendi ile birlikte Anadolu konteynır kent sakinlerini ziyaret eden  AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, burada barınma sorunlarının giderilmesine yönelik grev yapan vatandaşlarla buluşarak,  çözüm için yaptıkları çalışmalardan söz etti.


Aras, “Deprem sonrası  depremzede vatandaşlarımız için 30 bin adet konteynır kurduk ve kalıcı konutların bitirilmesinin ardından hak sahibi vatandaşlarımızı konutlara yerleştirdik.  Şu an buradaki  234 ailemizin konutlardan yararlanma imkanı olmadığını ve çoğunun dar gelirli aileler olduğunu biliyoruz.  Ama şunu da biliyoruz ki, deprem sonrası  bir yıl gibi kısa bir sürede Van’ı yeniden inşa eden ve memleketimizin bu noktada mağduriyetini gideren bir iktidar,  elbette buradaki ailelerimizin mağduriyetinin giderilmesi için de  bir şekilde destek olacaktır.  Bununla ilgili biz her türlü çabayı gösteriyoruz.  Şu an Valiliğimiz tarafından buradaki aileler ile ilgili bir çalışma yürütülmektedir  ve ayrıca parti olarak bu konuyla ilgilenecek bir heyet kurduk.  Dolayısıyla İnşallah makul ve mümkün seviyede elden gelen ne varsa yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tabi buradaki ailelerin kimi sigortalı, kimi de hiçbir şekilde geliri olmayanlar vatandaşlardır.  Bu yönde herkesin durumuna göre mağduriyet giderici bir çözüm yolunun bulunacağını ümit ediyorum” dedi.


İl Başkanı Aras’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden vatandaşlar,  bu gelişmelerin karşısında memnun olduklarını ifade ederek, kısa sürede neticelenmesi temennisinde bulundular.


İl Başkanı Aras, ayrıca konuyla ilgili basına verdiği demeçte şunları kaydetti.  “Burada bir mağduriyet söz konusu ama bunu gidermek için çaba gösteren samimi bir iradenin olduğunu da herkes bilmektedir. Hal böyle iken buradaki vatandaşların üzerinden seçim malzemesi çıkarmaya çalışanlar, her ne hikmetse depremde varlık göstermezken,  burada varlık gösterisinde bulunmaya çalıştılar.  Tabi ki samimi niyet yok. Bunların niyeti AK Partinin başarısına gölge düşürmektir.  Oysa normalde mağdur vatandaşların barınma sorunlarına çözüm sunmak ve ihtiyacı gidermek ebette onların da görevidir. Bu sadece devletin görevi değildir.  Ama buraya gelip greve destek vermekle,  aslında kendi paylarına düşen sorumluklarını yerine getirmekten aciz düştüklerini gösteriyorlar.  Kaldı ki eğer mağduriyetler kendilerine dert oluyorsa o halde önce memleketin susuzluk karşısında yaşadığı mağduriyetle ilgilensinler. Ama onların yerine memleketin susuzluk mağduriyetini de biz gideriyoruz.  Dolayısıyla mağdurun sırtından siyasi çıkar sağlayanlar, mağduriyetleri giderme noktasında icraatları olmadığını ve iş çözüme gelince varlıklarının ortadan yok olduğunu herkes iyi bilmektedir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.