Van'da Terör Operasyonu 12 Tutuklu

Van'da gerçekleştirilen 390 operasyonda silah, el yapımı patlayıcı, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi, 12 kişi tutuklandı.

Yayın: 01 Haziran 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 01.06.2022 11:25:20
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
Takip EtGoogle News

Valilikten yapılan açıklamada, terörle mücadele harekatı kapsamında mayıs ayında düzenlenen 390 küçük ve orta çaplı operasyonlarda 3 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, kullanılmış lav silahı, tabanca, 3 el yapımı patlayıcı, 1000 adet piyade tüfeği mühimmatı, 95 tüp, 3 jeneratör, 2 televizyon ve çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi. 

 

Açıklamada: "6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet, terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne bilerek isteyerek yardım/yataklık etmek, terör örgütü propagandası yapmak suçlarından PKK/KCK terör örgütünden 26, DEAŞ terör örgütünden 4 olmak üzere 30 şahıs hakkında TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince adli işlem yapılmış olup 12'si tutuklanmıştır." denildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.