Öz Erciş Firmasına Namaz Tepkisi

Bir yolcunun Öz Erçiş Seyahatin 'Namaz molası' suçlamasına, Öz Erciş Seyahatin 'laiklik' yanıtı gündem oldu.

Yayın: 06 Kasım 2022 - Pazar - Güncelleme: 06.11.2022 20:22:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Bir yolcunun Öz Erçiş Seyahatin 'Namaz molası' suçlamasına,  Öz Erciş Seyahatin 'laiklik' yanıtı gündem oldu.


Öz Erçiş Seyahatle yolculuk yapan bir vatandaş, Sosyal Medya hesabından namaz kılma talebinin yerine getirilmemesine tepki gösterirken, firma adına yapılan açıklamada bu talebe laiklik üzerinden cevap verildi. 

 

Öz Erçiş Seyahat vatandaşın namaz kılma talebine verdiği cevapta, "Anayasanın 2.maddesinde Türkiye Cumhuriyet, demokratik ,laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasanın 14.maddesine göre, anayasada tanımlı hakların hiçbiri, özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz" açıklamasına ek olarak "Şirketin sadece bir veya bir kaç yolcu ibadet edecek diye, ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği notkaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların ,bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir" denildi. Namaz talebini karşılamayan Öz Erçiş Seyahat firmasına sosyal medyadan tepki yağdı. 

 

Öz Erçiş Firmasının bu açıklamasına sosyal medyadan tepki gösterildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.