Kürt sorununu çözmek isteyenler samimi olsun


TUTKUHABER ÖZEL Türkiye’de en çok satanlar arasında olan ‘Aşkın Şahidi’ ve ‘Aşkın Şehidi’ kitaplarının yazarı Ahmet Turgut, Kürt sorunu çözümün için samimiyetin yeterli olacağını belirtti.
Tutku Radyo’nun fuar alanına kurduğu stüdyoda Salih Geçken’in hazırlayıp sunduğu ‘Farklı Açıdan’ programına konuk olan Turgut, ‘Kuranda ki ilk ayet olan ‘İKRA’ yı anlamış değiliz. Allah o zaman toplumdaki okuma zafiyetinden bahsetmişti. 1400 yıldır aynı eksiklik devam ediyor.’ Dedi.
Kitap Fuarına olan ilgiyi nasıl buldunuz?
Basından takip ettiğim kadarıyla fuara ilgi çok fazla. Bazı yazarlara 15 binler civarında kitap imzalatıldığını okuduk. Tabi ki bu ilgi yazarları mutlu eder. Yazdıklarının toplumsal karşılığı olarak algılanır
Van’da yaşayanların kitaba ilgisi…
İlgili gördüm. Kitap okuma arzuları beni heyecanlandırdı.
Fuarın sloganı ‘Kitapla Barış’….
Sürece uygun bir slogan seçilmiş. Kitapla barışmak ve barışa giden yolda kitabı ön plana çıkarmak.
‘AŞK’ hep ön planda
Yaradanlar kurulacak rabita çok önemli. Eğer samimi duygularla Rahmana bağlanırsınız doğru yola girmiş olursunuz. Aşka bu değil midir? Onu yansıtmaya çalışıyoruz.
Hz. Hüseyin’i yazdınız?
O dönemde yaşanan trajediyi yazarken evladı Muhammedi görmemek olmazdı. İnsanların kendilerini kaybettikleri karanlık bir dönemdir. Evladı Muhammed’e bile kıyılırken insanlar gözlerini kırpmamıştır. Bu trajediyi paylaşmak gerekirdi.
Yaşadığımız sorunu çözecek en doğru yol aştan mı geçer?
Herkesin Kürt sorununu konuşuyor. Bu konuyu konuşanlardan bir kısmının samimi olduğuna inanmıyorum. Bir sorunu çözmek için samimi eylem gerekir. Oysa biz konuşmakla sorunu derinleştiriyoruz. Tabi ki aşk çok önemlidir. Seven bir insan kıyabilir mi? İnsanı yaşamına son verebilir mi?
Çözüme giden yolda en temel referans İslam mı olmalı?
Değerlerin özümsenmesi ve hayata geçirmesiyle yaşadığımız bütün sorunu sonlandırmış oluruz. İnsanı önemseyen ve insanın sevgisini toplumsallaştırmaya çalışan bir değerden başkanı yaşanan sorunların çözümüne derinlemesine katkı sunamaz. Günlük projelerle vakit harcamak yerine, samimi duygularla işe el atmamız gerekir. Dedi.
