KAPIKÖY KARARI VANLILAR ENDİŞELİ
.


Kapıköy kararı Vanlılarda endişeye neden oldu.
Ömer Bolat, İran’la olan sınır kapılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Her üç gümrük kapısında da günübirlik yolcu geçişleri karşılıklı olarak durdurulmuştur.” dedi.
Son dönemde bölgede yaşanan ve küresel ölçekte etkileri hissedilen gelişmeler çerçevesinde Türkiye’nin İran ile olan gümrük kapılarındaki mevcut durumun kapsamlı şekilde değerlendirildiğini belirten Bolat, gelişmelerin gümrük teşkilatı tarafından anbean takip edildiğini ifade etti. Açıklamasını sosyal medya platformu X üzerinden yaptı.
“Günübirlik geçişler durduruldu”
Bolat, Türkiye-İran sınırında bulunan Gürbulak Sınır Kapısı (Ağrı), Kapıköy Sınır Kapısı (Van) ve Esendere Sınır Kapısı (Hakkari) gümrük kapılarında herhangi bir olağanüstü durumun söz konusu olmadığını vurguladı.
Her üç kapıda da ticari yük geçişlerinin kontrollü şekilde sürdüğünü belirten Bolat, buna karşın günübirlik yolcu geçişlerinin karşılıklı olarak durdurulduğunu kaydetti. İran’ın kendi vatandaşlarının Türkiye üzerinden ülkelerine girişine izin verdiğini aktaran Bolat, Türkiye’nin de kendi vatandaşlarının ve üçüncü ülke vatandaşlarının İran’dan Türkiye’ye girişine izin verdiğini ifade etti.
Gümrük kapılarındaki geçişlerin, ilgili tüm idari makamlar ve İran tarafı ile koordinasyon içinde, kontrollü ve kesintisiz biçimde devam ettiği bildirildi.


