Halep'te Şiddetli Patlama
.


Suriye devlet güçleri ile terör örgütü SDG militanları arasında Halep’te yaşanan çatışmalar yoğun şekilde devam ediyor.
Suriye ordusunun Halep kent merkezinde yürüttüğü operasyonlar sonrası, terör örgütü YPG/SDG unsurlarının bir mahallede sıkıştığı bildirildi. Söz konusu unsurların Fırat Nehri’nin doğusuna gönderilmesi amacıyla “tahliye” süreci başlatılmıştı. Ancak bazı teröristlerin, Şeyh Maksud bölgesinden ayrılmayı reddederek tahliye otobüslerine ateş açtığı ifade edildi.
Yeniden çatışmaların başladığı Halep’te Suriye Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Halep’in Şeyh Maksud mahallesinde SDG’ye ait büyük bir mühimmat deposu imha edilmiştir” denildi.
Suriye Ordusu tarafından yapılan ayrı bir açıklamada ise, “Şeyh Maksud mahallesinde konuşlu SDG’li teröristlere tanınan tüm sürelerin dolmasının ardından operasyon başlatılmıştır. Bölgedeki terör unsurları tamamen temizlendikten sonra mahalle, güvenlik güçlerine ve devlet kurumlarına devredilecektir” ifadelerine yer verildi.







