Edremit Belediyesi'nden Bir İlk
Van’ın Edremit Belediyesi tarafından bölgede ilk defa düzenlenen ‘Ulusal Resim Çalıştay’ı Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sanatçıların katılımı ile başladı.


Van’ın Edremit Belediyesi tarafından bölgede ilk defa düzenlenen ‘Ulusal Resim Çalıştay’ı Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sanatçıların katılımı ile başladı.
Edremit Kent Meydanı’nda düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Çalıştay’da film gösterimleri, çocuk etkinlikleri, sergiler ve konserler yer alacak. Yaklaşık 5 ilden ulusal düzeyde 10 sanatçının yanı sıra yerel sanatçılarında yer aldığı etkinlikte Edremit’in tarihi turistik mekanları resmedildi. Miniklerin de katıldığı çalıştay da minikler ise, kendileri için kurulan atölyelerde resimler yaptılar. Van Göl sahilinde kurulan stantlarda hazırlıklarını yapan sanatçılardan kimisi, sahil bandı, kimisi Akmadar Adası’nı, kimisi Van Kedisini, kimisi Van Balığı’nı ve kimisi Engil Şelalesini, kilisesini ve Kız Kalesi’ni tuvallerine taşıdı. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın da bizzat ziyaret ettiği ve startını verdiği Çalıştay’da Başkan Say, her sanatçıyı ziyaret ederek, katılımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Miniklerin de yaptığı çalışmaları inceleyen Başkan Say, çocuklarla bol bol sohbet etti.
