Dur İhtarına Uymayınca 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Van'da dur ihtarına uymayıp kaçan aracın lastiklerine ateş açılarak durduruldu.


Van'da dur ihtarına uymayıp kaçan aracın lastiklerine ateş açılarak durduruldu.
Van'ın Saray ilçesinde yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, sürücüsünün 'dur' ihtarına uymadığı kaçak göçmenlerin bulunduğu minibüsün lastiklerine ateş açarak durdurdu. Olayda bir kişi hayatını kaybederken 12 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.
İran sınırındaki Saray ilçesi Koçbaşı-Turan Mahalleri istikametinden gelen minibüs, Karahisar Mahallesi girişinde jandarma ekipleri tarafından oluşturulan kontrol noktasında durdurulmak istendi. Şoförünün 'dur' ihtarına uymayıp jandarma personelinin üzerine doğru sürdüğü minibüsün durdurulabilmesi amacıyla aracın lastiklerine ateş açıldı. Lastikleri patlayınca duran minibüste bulunan kaçak göçmenlerden 1'i yaşamını yitirirken 12 kişide yaralandı
Konuyla ilgili Van Valiliğiden yapılan açıklamada "Aracın göçmen kaçakçılığında kullanıldığı ve içerisinde 40 düzensiz göçmen olduğu tespit edilmiştir. Meydana gelen olayda seken kurşunlardan bir göçmen maalesef hayatını kaybetmiş, 12 düzensiz göçmen ise hafif şekilde yaralanmıştır. Olaydan sonra kaçan Göçmen kaçakçısı ve aracın şoförüne yönelik yakalama çalışması devam etmektedir. Yaşanılan üzücü olayla ilgili olarak ilgililer hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.
