ABD Başına Ödül Koydu
.


ABD, Maduro'nun Başına 50 Milyon Dolar Ödül Koydu: “Terör Örgütü Lideri” İlan Edildi
ABD, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu “Cartel de los Soles” adlı uyuşturucu kaçakçılığı örgütünün lideri olmakla suçlayarak hakkında 50 milyon dolar ödül açıkladı. Böylece Maduro, Washington tarafından resmen “terör örgütü lideri” ilan edildi.
ABD medyasında ise tansiyonu yükselten yeni iddialar yer aldı. Fox News, Venezuela’ya yönelik olası bir askeri harekâtın “başlayabileceğini” öne sürdü.
Venezuela Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin “Cartel de los Soles”i terör örgütü ilan etmesini “ülkeye müdahale için bahane üretme girişimi” olarak değerlendirdi. Açıklamada, söz konusu örgütün varlığının reddedildiği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı:
“ABD’nin bu iftirası, yasa dışı bir müdahaleyi meşrulaştırma girişimidir. Bu tehdit ve baskı politikaları başarısız olacaktır.”
Caracas yönetimi, Washington’un “rejim değişikliği hedefleyen klasik planlar yürüttüğünü” savundu ve Trump yönetimine “yanlış ve saldırgan politikalardan vazgeçme” çağrısı yaptı.


